Gruppresor

Sedan i början av 1990-talet, efter järnridåns fall, kunde svenskbyborna åter få kontakt med Gammalsvenskby. Det hade tidigare varit helt stängt. Det kom inte fram några brev och det gick inte att ringa. Familjer och släktingar kunde åter igen träffas efter 60 år. Föreningen kan planera in resor till byn när det finns tillräckligt många intresserade och om det finns guider som gör resan extra minnesvärd. För att följa fädernes spår gör föreningen även resor till Dagö i Estland.

Bisagården mot trädgården

Bisagården mot trädgården, Dagö

Mickelsgården i Malmas

Mickelsgården i Malmas, Dagö

 

 

 

 

 

 

Dagöresa 9-12 augusti 2016

Välkomna på en guidad resa med historiska förtecken på Dagö i Estland. Ciceron Jörgen Hedman ordnar ihop med Svenskbyföreningen en resa som utgår ifrån Tallin och tar oss till Dagö med besök till platser med anknytning till svenskbyborna. Vi ser bl.a. Röicks kyrka, Kärdlas museum, Svenskbyn, Slottet Suuremõisa, Köpu fyrtorn och Sääre udde. En av kvällarna blir det rökbastu och middag på Mickelsgården.

Kostnaden är 2 500 kr per person i dubbelrum, 500 kr extra för enkelrum. I priset ingår buss, guide, boende 3 nätter på Paadu hotell (med frukost) samt  en kväll med mat på Mickelsgården. Bussen avgår från Tallinn vid lunchtid 9/8 och är tillbaka i Tallinn den 12/8 vid lunchtid.

Resan till Tallinn tillkommer och bokas själv.

Jörgen Hedman

Ciceron Jörgen Hedman

Anmälan görs till:  gruppresa@svenskbyborna.se
Sista anmälan 10 juni.   Sista dag för inbetalning 30 juni.

Kontakta oss via e-post för mer information.
Läs mer resedetaljer här: Dagöresa sommaren 2016 (In English)